tiistai 20. toukokuuta 2014

Quattro formaggi - neljän juuston pakastepizza

Pakastepizzat eivät nekään ole hinnan kiroissa Lidlissä. Olen muutaman kerran ostanut hätävaraksi pakastimeen kahden kappaleen pakkauksissa myytävän Trattoria Alfredo Quattro Fromaggi -pizzan. Kahden pizzan pakkauksella on hintaa  2,99 €, kappaleelle kertyy hintaa siis karvan alle 1,50 €. Melko edullista. Mutta toinen juttu on  pystyykö tätä sitten syömään?

TRATTORIA ALFREDO
QUATTRO FORMAGGI PAKASTEPIZZA
2 x 340 gr
2,99 €

Tältä pizza näyttää heti uunista kameran eteen nostettuna. Ihan kelpo esitys ja tuoksukin kohdillaan. Mutta entäs se maku sitten? Pakastepizzaksi aivan hyvä. Suolan puuttesta tätä pizzaa ei voi syyttää, neljästä juustosta (mozzarella, edam, cheddar ja sinihome) sinihome maistui odotetusti eniten vaikka sitä tuoteselosteen mukaan on pizzassa vain 2,1 %. Liian hyökkäävä ei homejuuston maku ollut vaan mukavasti balanssissa muiden makujen kanssa. Eihän pakastepizza koskaan ole kulinaristinen taivas, mutta toisinaan ihan paikallaan suolaisen himon iskiessä iltasella. Lisään usein tämän tyyppisiin perusmallin pakastepizzoihin mm. rucolaa ja kirsikkatomaatteja tuomaan makua ja raikkautta. Tällä kertaa maistelin pizzan ihan paljaaltaan makutestin nimissä. 

+ edullinen hinta 
+ kohtuulisen maukas
+ rapea pohja
- suolainen

Verrataanpa vielä tuoteselostetta Dr. Oetkerin hiukan vastaavaan Quattro Formaggi pizzaan:




Edam, emmental, sinihomejuusto, mozzarella.



Ravintosisältö                             Per 100 ml/g

Energiaa                                     266 kcal / 1115 kJ
Proteiini                                      10,8 g

Hiilihydraatit                                24,1 g
Rasvaa                                       14 g
Natrium                                      1,2 g


Lidl: Trattoria Alfredo Quattro Formaggi 340 g

Edam, cheddar, sinihomejuusto, mozzarella.



Ravintosisältö                             Per 100 ml/g

Energiaa                                     243 kcal / 1020 kJ
Proteiini                                      11,3 g

Hiilihydraatit                                25,7 g
Rasva                                         10,1 g
suolapitoisuus                             1,25 %


Hyvin saman sisältöisiltä nämä kaksi sukulaispizzaa vaikuttaa. Lidlin pizzassa hiukan vähemmän rasvaa ja inasen enemmän suolaa sekä emmentalin tilalla cheddar. Tohtori Oetkerin versiossa vielä lisänä basilikamauste. Oetkerin pizzan hintaa en ole tarkistanut lähiaikoina, mutta ei varmasti yllä 1,50 € kappalehintaan edes tarjouksissa. Muistelen että hinta lähentelee paremminkin kolmea euroa, korjatkaa jos olen väärässä. Maku ei kuitenkaan kovin merkittävästi eroa Lidlin versiosta. 
Tuplapakkauksissa Lidlissä myös tonno, mozzarella, bolognese ja speciale -pizzat. Minulla ei näistä ole toistaiseksi kokemusta, joten kommetoikaa jos teillä on!






1 kommentti:

  1. Gambling 101: A Hidden Gem for a Realist? - Dr. Maryland
    For 서귀포 출장샵 instance, a gambling book 평택 출장샵 is not a 인천광역 출장안마 book. It can be classified as an 삼척 출장샵 article or book. In fact, 화성 출장안마 if you are going to go on

    VastaaPoista