keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Irlantilainen cheddar - Irish cheddar


Lidlissä on tasaiseen tahtiin eri maiden ruokakulttuuria esitteleviä viikkoja. Viikko tai kaksi sitten myyntiin tuli pieni valikoima irlantilaisia tuotteita, vielä tällä viikolla oli näitä cheddar-juustoja tarjolla ja nappasin yhden kokeiluun. Cheddar on mature -tyyppistä voimakkaan makuista, oletettavasti pitkään kypsytettyä ja lohkeilevaa, rasvaprosentti on 32 ja hintaa 200 gramman paketilla oli alle  3€. Pahoittelen epätarkkuutta hintojen suhteen, jatkossa ilmoitan yksikkö- ja kilohinnat tarkasti.

IRISH VALE 
IRISH CHEDDAR
200 gr 
alle 3 € 


+ täyteläinen, voimakas maku
+ hinta-laatusuhde
- lohkeaa höylättäessä, sopiikin paremmin vaikka juustotarjottimelle leikattavaksi.

Laittaisin tätä raastaen jopa pastan päälle, jollei parmesania ole ulottuvilla. Voimakas, täyteläinen maku toimii ruuissa hyvin. Juustosta oli tarjolla myös ruohosipulilla maustettua versiota, kiinnostaisi tietää miten kyseinen "ruoho" istuu tähän juustoon. Ehkä seuraavilla irkkuviikoilla otan sen kokeiluun.

Tänään Lidl lähestyi jälleen kaupallisin tiedottein, seuraavana tarjolla on ranskalaisia herkkuja. Sieltä löytyykin monta kiinnostavaa tuotetta, esimerkiksi macaronsit, ranskalaiset leivokset, Dijon -tyyppinen sinappi, crème brulée, jopa ratatouille -kasvikset vaikka valmisruokia yleensä kartankin. Katsotaan mitä lopulta ostoskoriin päätyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti